Sajam udruženja u Zaječaru privukao građane i organizacije

Zaječar, 19. jun 2017.godine – Sajam udruženja održan u Zaječaru u subotu 17.juna, pod nazivom “Sajam organizacija civilnog društva Zapadne Srbije”privukao je veliki broj različitih organizacija iz celog regiona istočne Srbije. Udruženja su imala priliku da predstave svoje proizvode, akcije, popričaju sa građanima, dok je program bio obogaćen učešćem dečijeg hora, kratkim skečevima i muzičkim sadržajem koji je privlačio pažnju građana.

Sajam su otvorili: v.d. direktorka Građanskih inicijativa Bojana Selaković; savetnik Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade RS Danilo Rodić; predsednik udruženja Građanska čitaonica Evropa Zvonko Damjanović; i direktor Regionalne razvojne agencije Istočne Srbije Vladan Jeremić.

Uporedo sa programom u centru grada, na Trgu oslobođenja, u zgradi opštine organizovni su posebni događaji: medijski kutak i prezentacija rada udruženja.

Udruženja su imala priliku da se predstave u okviru sajma “Najbolje iz Istočne Srbije” gde su Zaječarcima mogle da predstave sve svoje aktivnosti i ciljeve. Takođe, u okviru medijskog kutka predstavnici udruženja imali su mogućnost da popričaju sa novinarima medijskih kuća o tome kako da uspostave bolju saradnju i na koji način mogu najbolje da predstave svoje aktivnosti široj publici.

Najposećeniji događaj u okviru Sajma bila je panel diskusija: “Saradnja lokalne samouprave i civilnog društva” gde su predstavnici organizacija mogli da izlože svoje probleme u saradnji sa lokalnom samoupravom, ali su mogli da čuju i neke pozitivne primere kao i da uče iz iskustva drugih.