Sportom do prijateljstva

Sportom do prijateljstva

Beograd, 26. septembar 2014. – Finale, odnosno zatvaranje sportskih igara „Sportom do prijateljstva“ se održava u subotu 27 septembra, na terenu osnovne škole Posavski Partizani u Obrenovcu, sa početkom u 10 časova, dodela pehara i medalja planirana je u 12 i 45 časova a naše male drugare ove subote će podržati naša proslavljena streljačica Jasna Šekarić, pesmom će ih zabaviti Boško iz Sindikata a pehare i medalje mališanima će uručiti Ivan Jegorović, pomoćnik za sport predsednika opštine Obrenovac.

U subotu će se takmičiti šest ekipa fijnalista(tri mlađe i tri starije) od obuhvaćenih 11 mesnih zajednica opštine Obrenovac koje su najviše stradale u majskim poplavama. Očekujemo oko 100 dece od 7 do 14 godina. Mališani se takmiče u raznim sportskim disciplinama- nošenje štafete, trka u vrećama, nadvlačenje konopca, razne igre sa čunjevima i loptom, kviz znanja i fudbal. Uz pehare i medalje, drugari će dobiti poklone od Srpske pravoslavne crkve i Fondacije Ecomer. Na kraju našeg uspešnog druženja mlađi drugari će dobiti maske na licu iscrtane bojom, po izboru a svi prisutni će se zasladiti lepom tortom.

Omladinski projekat „SPORTOM DO PRIJATELJSTVA” sprovodi „CENTAR ZA UNAPREĐENJE DRUŠTVA” u saradnji sa FK OMLADINAC,  uz podršku Građanskih inicijativa, u okviru programa „MLADI SU ZAKON- Beogradski okrug”, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva omladine i sporta.