SREĆNI PRAZNICI: Završavamo ovu godinu zajedno i počinjemo sledeću – još bolju, snažniju i svetliju!

Dobar dan,

Srećni praznici, tebi što čitaš ovu poruku i tebi što razumeš njen smisao. Tebi što ulažeš i poslednje atome svoje snage da učiniš naše društvo boljim i tebi što uvek nađeš vremena da po leđima potapšeš one među nama koji čine najbolje što mogu.

Srećni praznici, tebi što razumeš da nemaju svi privilegiju da ih proslave i tebi što planiraš da i u svoje slobodno vreme misliš na druge i svojim mikro delima činiš ovu državu boljim mestom za život.

Srećno bilo i tebi što razgovaraš sa ljudima oko sebe i podučavaš ih o važnosti suživota, dijaloga i razumevanja. I tebi što poštuješ različitost, neguješ je i činiš da se oni drugačiji osete jednakim delićem velike slagalice.

Srećno svima nama koji ćemo godinu završiti pomalo umorni od borbi koje smo vodili, ali zadovoljni i spremni za nove koje su pred nama. Srećno onima koji shvatate da borba nikada nije gotova i da svaki naš pojedinačni korak vodi do velikog zajedničkog uspeha kom stremimo.

Bilo je naporno, i znamo da će uvek biti. Ali pobedili smo. Kada se podvuče crta i osvrnemo se iza sebe, vidimo značaj naših napora, naših glasnih uzvika, naše posvećenosti, vidimo da je bar jednoj osobi danas bolje nego što je bilo juče – i to je pobeda. Dan po dan, život po život – svaka od tih pobeda čini nas snažnijim i uliva nam veru da će sledeća biti još bolja.

Vreme je da stavimo pauzu. Samo na par dana. Nedelju, do dve. Da udahnemo, zagledamo se u sebe i svoje bližnje, u svoje slabije, u svoje jače. Da se nasmejemo i primimo osmeh. Da se zagrlimo i čestitamo. I pobede. I poraze. I praznike. I nova jutra. I kasne večeri.

Završavamo ovu godinu zajedno i počinjemo sledeću – još bolju, snažniju i svetliju. Jer drugačiju ne prihvatamo.

Želimo vam srećne praznike, otvorene oči i snažan glas da vas posluži i za slavlje i za bitku. I tako ćemo pobediti.

Vaše Građanske Inicijative