Svetski dan YouthBuild 27.april – obeležen u Srbiji

Beograd, 28.april, 2016 – Aktivisti Građanskih inicijativa, juče su obeležili Svetski dan Youth Build. 27.april je izabran kao Dan slobode Južne Afrike, i on predstavlja jednistvenu mogućnost za ujedinjenje nacionalnih i internacionalnih Youth Build programa. Ovog dana slavimo jednakost i iste mogućnosti za sve, u želji za stvaranjem boljeg društva u kom živimo.

YB global day cover FB

Pokrenuta je globalna inicijativa na društvenim mrežama, kojoj su se priključile i naše kolege iz lokalnih kancelarija, kao i alumnisti programa. Cilj svake akcije bilo je podizanje svesti o značaju mladih u kreiranju i menjanju lokalnih zajednica, podsticanje aktivizma i društvene odgovornosti.

Budi promena koju želiš da vidiš u drugima, jedna je od poruka koje su se mogle videti na transparentima aktivista.

YouthBuild“ je program koji se sprovodi u Sjedinjenim američkim državama, kao i u 15 zemalja širom sveta. Za proteklih 30 godina „YouthBuild“ je doprineo da se više od 94 000 mladih ljudi aktivira i angažuje u izgradnji svojih zajednica.

YouthBuild Srbija program prošlo je više stotina učesnica i učesnika iz Južne Srbije i Sandžaka, podeljenih u 5 generacija polaznika.