TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa – pregled prošlonedeljnih aktivnosti

TACSO by Civic Initiatives header

Eksperti i ekspertkinje TACSO Resursnog centra Građanskih inicijativa su protekle nedelje bili širom Srbije u misiji jačanja kapaciteta različitih organizacija civilnog društva, pokrivajući različite teme od značaja za civilni sektor.

U Vršcu, 31.januara, u okviru trodnevnog treninga za jačanje kapaciteta organizacija članica Krovne Organizacije Mladih Srbije (KOMS), ekspretkinje za upravljanje finansijama Jelena Stević i Nada Likar su, učesnicima/ama 18 oranizacija iz Srbije, kroz praktične primere ukazale na važnost postojanja sistema, dobre administrativne strukture, procedura i komunikacija unutar organizacije, što je uvod u finansijsko upravljanje. Predstavnici ovih organizacija imali su prilike da kroz 3 sesije osnaže svoja znanja iz oblasti finansijskog računovodstva, planiranja i vođenja budžeta, kao i izveštavanju.

U Andrevlju su proteklog vikenda 30-31.januara, naši eksperti Đurđa Đukić i Petar Žmak održali dvodnevni trening strateškog planiranja za 18 predstavnika mreže LOTREK, u okviru podrške mrežama.

download_20160201_112422

U Beogradu, u sklopu podrške mrežama, 27.janura održana je osnivačka skupštANM_3781ina Akcione mreže romskih organizacija i asocijacija – AMARO koja je okupila veliki broj postojećih romskih udruženja i mreža sa ciljem da se ujedinjenim naporima zalagali za interese svoje zajednice.

Takođe,  u okviru podrške mrežama, 28.januara, održan je streteški sastanak ogranizacija okupljenih u mehanizam „Zelena stolica” sa ciljem zajedničkog zagovaranja za izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode i Zakona o upravljanju otpadom.

20160128_104251

footer srb