Teren u Lučanu dobio nov izgled

Mladi iz Bujanovca za vikend su uredili sportski teren u selu Lučane, postavili su nove koševe i ofarbali već postojeći mobilijar. Ovo je teren na kome mladi inače provode svoje slobodno vreme, ali je bio u jako lošem stanju. Ovom akcijom počelo je uređenje sela u opštini Bujanovac.

Ova sela se odlikuju izvanrednom prirodnom lepotom, a ove aktivnosti rezultat su velike želje mladih da daju svoj doprinos razvoju ovih sela i da ih na taj način ožive. Fokus je na ruralnim područjima iz ove opštine, a računa se na podršku dobronamernih mladih ljudi.

“Ovoj akciji prisustvujem svim srcem, jer ovde provodim skoro ceo dan”, komentar je jedne od mladih ljudi koji su prisustvovali uređenju terena.

Ova aktivnost se sprovodi u okviru projekta Amplifiing Local Voices for Ekuitable Development (ALVED), koji finansira vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi inicijativa Mirne promene i Ljudi u nevolji u partnerstvu sa Građanskim inicijativama, PEN-Peer Educators Netvork i NVO Aktiv.


Tereni sportiv në fshatin Lluçan merr pamje të re

Të rinjtë e komunës së Bujanocit kan filluar të zbukurojnë fshatrat e kësaj komune. Gjatë fundjavës së kaluar, këta të rinj rregulluan fushën e sportit në fshatin Lluçan, ku vendosën tabela të reja basketbolli, ngjyrosën ulëset dhe lodrat e parkut. Kjo është një fushë ku të rinjtë zakonisht kalojnë kohën e tyre të lirë, fushë e cila ishte në gjendje shumë të keqe.

Krahas faktit që këto fshatra karakterizohen me një bukuri natyrore të jashtëzakonshme, këto aktivitete dhe dëshira e madhe e të rinjëve për të kontribuar, i shtojnë edhe më shumë gjallëri këtyre fshatrave.

Fokusi jonë do të jetë i përqëndruar në fshatrat dhe zonat rurale të kësaj komune, dhe mbështetja më e madhe do të jetë për të rinjtë me vullnet të këtillë.

Në këte aktivitet kam ardhur me dëshirën më të madhe, sepse këtu kaloj pothuajse gjithë ditën- ishte një nga komentet e nxënësve tanë.

Ky aktivitet zbatohet në kuadër të projektit Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED), financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, dhe implementuar nga Peaceful Change initiative dhe People in Need në partneritet me Gradjanske Inicijative, PEN -Peer Educators Network dhe NVO Aktiv.