Treći festival “Miredita, dobar dan!” u Beogradu u junu


U Beogradu će se od 1-4. juna održati treći po redu festival „Miredita, dobar dan“, koji će  predstaviti kulturnu scenu Kosova. Na samom otvaranju susreta umetnika i društvenih aktivista iz Prištine i beogradske publike biće predstavljen film Visara Morine „Babai“ koji je osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima. Pored poznatog režisera, beogradskoj sceni će se predstaviti kosovski muzičari, glumci, pozorišni reditelji, ali i društveni aktivisti i analitičari.

 

Ideja vodilja festivala jeste iniciranje susreta i kulturne razmene srpske i kosovske scene kojima se stvara tradicija okupljanja i kontinuirane saradnje između dvaju društava, a u cilju poboljšanja društvenih, političkih i kulturnih odnosa Srbije i Kosova.

Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac – simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.

Kao i proteklih godina, ulaz na sve događaje biće potpuno besplatan. Karte za pojedinačne događaje možete rezervisati putem maila festival@gradjanske.org i putem telefona +381 11 32 84 188 a više informacija o ovogodišnjem programu i događajima biće dostupno na sajtu www.mireditadobardan.com i Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/mireditadobardan/.