Trendovi u komunikacijama za aktivne građane – četvrta PRaćka konferencija

Da li Vas ljudi van civilnog sektora često pitaju čime se zapravo bavite?

Da li Vam je teško da objasnite građanima koje usluge pruža Vaša organizacija?

Da li novinari posećuju Vaše događaje ređe nego što biste to želeli?

Da li se često dešava da Vam mediji ne objave poslato saopštenje?

Da li je Vaša organizacija bila izložena napadima na društvenim mrežma?

Da li ste spremni da PRomenite ugao?

 

Ako je odgovor na neka od ovih pitanja „DA” – vreme je da naučite da koristite PRaćku!

Građanske inicijative organizuju četvrtu konferenciju „PRaćka” od 14-15. novembra 2019, u Dobračinoj 55 u Beogradu. Inspirisani pričom o Davidu i Golijatu, sa željom da skrenemo pažnju na činjenicu da je u borbi sa „velikim problemima“, dovoljno „malo, ali ubojito oružje“, stvorena je PRaćka, jedinstvena konferencija u regionu, posvećena primeni PR-a u neprofitnom sektoru.

Ovogodišnja PRaćka baviće se PRomenom i PRimenom: Komunikacija nije jedini izazov i prepreka sa kojim se suočavamo kao civilno društvo. Sve veća polarizacija, politički kontekst, sužavanje prostora za rad udruženja, česte kampanje protiv civilnog društva, utiču na stvaranje lošeg imidža o našem radu u javnosti. Kako bismo se izborili sa ovim problemima moramo biti što kreativniji i inovativniji, spremni da izađemo iz ustaljenih okvira i odemo korak dalje kada je u pitanju komuniciranje naših aktivnosti.

Cilj ovogodišnje PRaćke je da PRomenimo naš ustaljeni način razmišljanja, pronađemo nove ideje i pristupe i PRimenimo nove metode u prevazilaženju prepreka.

Na panelima i radionicama na PRaćki pričaćemo o tome kako nas vide, kako da „prevedemo” jezik koji koristimo, prevaziđemo jaz između „nas” i „njih”, pričaćemo o kampanjama koje su otišle korak dalje, čućemo korisne savete kako da izgradimo odnose sa medijima, uspešno kreiramo kampanju, koristimo društvene mreže sa malim ili nikakvim budžetom i još mnogo toga!

Vidimo se na PRaćki!

 

Agendu možete skinuti ovde.

PRaćka će okupiti 70 predstavnika organizacija civilnog društva iz cele Srbije i predavače iz oblasti online marketinga, weba, jezika, pisma, kao i PR menadžera/ki iz biznis, civilnog i javnog sektora, kao i eksperte iz sveta biznisa.