Trening posvećen sistemu kvaliteta, standardizaciji usluga i licenciranju pružalaca usluga socijalne zaštite u Srbiji

15 Mar Trening posvećen sistemu kvaliteta, standardizaciji usluga i licenciranju pružalaca usluga socijalne zaštite u Srbiji

Danas je na Zlataru završen trodnevni trening posvećen sistemu kvaliteta, standardizaciji usluga i licenciranju pružalaca usluga socijalne zaštite u Srbiji, a koji su organizovale Građanske inicijative u saradnji sa Sandžačkim odborom za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Novog Pazara.

Na treningu su učestvovali predstavnici i predstavnice OCD koji se bave temama iz oblasti socijalne zaštite. Treninzi su bili interaktivni, a učesnici su prošli kroz niz vežbi i grupnog rada uz obilje materijala koji je podeljen učesnicima u cilju dodatnog upoznavanja sa temom.

Teme o kojima se najviše raspravljalo ticale su se značaja pristupanja Srbije EU i uticaja pristupanja na reformu socijalne zaštite, licenciranja organizacija i stručnih radnika, kao i partnerstva među službama i drugim organizacijama.

Ovo je drugi u nizu treninga u okviru projekta „Jednaki u pružanju socijalnih usluga“ koji sprovode Građanske inicijative iz Beograda i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Novog Pazara. Cilj projekta je jačanje kapaciteta OCD iz Raškog i Zlatiborskog okruga (iz Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara i Tutina) za pružanje usluga socijalne zaštite u svojim lokalnim zajednicama i aktivnije učešće u formulisanju politika, procesu donošenja odluka i uspostavljanju praksi na lokalnom i nacionalnom nivou.