UPITNIK o iskustvima OCD u Srbiji tokom 2023. godine

Beograd, 1. februar 2024.

 

Neka se glas vaše organizacije čuje!

Izdvojite 20-30 minuta svog vremena i popunite UPITNIK – vaši odgovori biće nam od značaja da analiziramo stanje okruženja u kojem su organizacije civilnog društva delovale tokom 2023. godine.

Naime, Građanske inicijative više od 10 godina sprovode istraživanja i redovno izveštavaju o stanju u sektoru organizacija civilnog društva i okruženju u kojem one deluju. Jedna od metoda prikupljanja podataka za potrebe izrade ovog sveobuhvatnog izveštaja je i ovaj upitnik,  fokusiran na beleženje iskustava OCD u 2023. godini u vezi sa ključnim aspektima podsticajnog okruženja, uključujući pitanja osnovnih zakonskih garancija sloboda, organizacijske i finansijske održivosti, kao i saradnje civilnog društva sa državom.

Upitniku možete pristupiti i klikom na dugme ispod.

 

Istraživanje se sprovodi u okviru Regionalnog HUB-a za razvoj civilnog društva koji vodi Balkanska mreža za razvoj civilnog društva (BCSDN), a finansira SIDA. Nalazi ovog istraživanja poslužiće kao osnova za pripremu redovnog godišnjeg izveštaja Građanskih inicijativa o podsticajnom okruženju za razvoj civilnog društva, koji će biti objavljen do kraja juna 2024.godine.

Podaci prikupljeni ovom anketom su poverljivi i biće korišćeni potpuno anonimno. Vaši pojedinačni odgovori neće biti povezani sa vašom organizacijom i biće predstavljeni zbirno, tj. zajedno sa odgovorima drugih učesnika.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa sadržajem upitnika ili etičkim pitanjima, kontaktirajte Dejanu Stevkovski na dejana@gradjanske.org.

Hvala vam na izdvojenom vremenu!