Uz učešće stručnjaka iz Srbije u Kijevu održan Digital Distruption Forum

Mreža digitalnih komunikacija, međunarodna organizacija koja povezuje profesionalce digitalnog doba različitih interesovanja u cilju razvoja novih ideja, alata i prozvoda, koju čini oko 2.000 stručnjaka iz više od 30 zemalja Evrope i Centralne Azije, održala je 3. i 4. aprila u Kijevu Digital Disruption Forum. Od stručnjaka iz Srbije u radu ovog skupa učestvovali su Jelena Vasilev, Digital Communication and Corporate Social Responsibility Expert Erste Banke, Milena Milićević osnivač “Innovation Attitude Center-a”, Marina Ugrinić, Communications Manager u Centar E8 i Aleksandar Radukin jedan od suosnivača i Social Media Marketing Manager u Homepage-u.

Aleksandar, nam je objasnio je da je poziv za gostovanje na Forumu usledio od stručnjaka i profesionalaca iz sveta digitala koji stoje iza programa “Digital Communication Network Exchange 2017“. Sam program je pod okriljem US State Department i World Learning i namenjen je ekspertima iz 16 različitih država i sa raznih kontinenata. Učesnici su bili iz sveta politike, nevladinih organizacija i medija koji imaju uticaja u lokalu i žele da grade digitalnu zajednicu.

On je na najposećenijoj radionici na forumu na temu How to Get Attention in a Crowded World bio jedini diskusant, dok je moderator bio Mr. Colm Quinn, zamenik direktora za strateške komunikacije Centra za strateške i međunarodne studije, Vašington, SAD. Dva sagovornika su zaključila da su alati i načini rada vrlo slični u bilo kojoj oblasti digitala bila ona komercijalna ili aktivistička, vladina ili nevladina. Aleksandar je izrazio zadovoljstvo stečenim znanjem, razmenom iskustava i posebno je naglasio, prijateljstvima koje je stekao u Kijevu.

 

U istoj organizaciji će se u narednom periodu održati još nekoliko foruma u zemljama iz kojih su učesnici ovog programa.