Vidi, Gari, izlaz postoji!

Novi Sad, 5. jul 2021. godine

 

Održana tribina protiv gradnje Novog Sada na vodi

Građani postaju svesni teške ekološke situacije u Srbiji, ali neophodno je da se povežu i umreže kako bi uspešno pružili otpor koruptivnom režimu koji razara državu, zaključeno je na skupu “Vidi, Gari, izlaz postoji”.

Nekoliko stotina Novosađana se u ponedeljak okupilo na tribini na obali kod Šodroša, koju su organizovali Novi Optimizam, Zelena mreža Vojvodine i Građanske inicijative, protiv realizacije plana “Novi Sad na vodi”.

U pitanju je opstanak i preživljavanje i u situaciji kada su razorene institucije nemamo od koga da očekujemo zaštitu nego da se udružimo, jer nemamo nikoga nego jedni druge, kazala je Bojana Selaković, programska direktorka Građanskih inicijativa.

Na tribini su govorili Biljana Stepanović (Nova ekonomija), Bojana Selaković (Građanske inicijative), Dr Darko Reba (arhitekta, UNS), Olivera Radovanović (Zelena mreža Vojvodine) i Igor Mihaljević (Znaš Ti Zašto Media).

Protokol o saradnji Građanskih inicijativa i Novog Optimizma

Zbog zajedničke privrženosti vrednostima građanskog društva, vladavini prava i poštovanju prava na slobodu izražvanja i informisanja, Građanske inicijative i Novi Optimizam su na ovom događaju potpisali protokol o saradnji i u narednom periodu će zajednički realizovati aktivnosti na očuvanju ovih vrednosti. Novi Optimizam potpisao je protokol o saradnji i sa Zelenom mrežom Vojvodine.

Povezivanje i podrška

Od samog GARIJEVOG početka tu su i istaknuti pojedinci, koji su i ovog puta dali podršku: Dragoljub Bakić (arhitekta, „beogradski gari”), Željko Bodrožić (Kikindske, predsednik NUNS-a), Igor Lečić (alijas Milan Dog, muzičar i ilustrator).

Na događaju su predstavljeni i specijalni gosti – Nacionalna ekološka asocijacija – NEA (BG), koja je sastavljena od stručnjaka i profesora u oblasti zaštite životne sredine i Ja volim Revu (Krnjača, BG), koji podupiru Garijev kamen protesta i prepoznaju Garijev problem kao svoj.

Naši dani

Događaj je zatvoren 1795. izvođenjem predstave „NAŠI DANI” po Radoju Domanoviću, našeg proslavljenog glumca Radoslava Raleta Milenkovića.

VIDI, GARI, IZLAZ POSTOJI!

Video celog događaja možete pogledati klikom na sliku iznad.

Zahvaljujemo se svima gostima i prijateljima koji su svojim prisustvom i dolaskom na Šodroš podržali skup VIDI, GARI, IZLAZ POSTOJI!