YouthBuild-ovci obeležili Međunarodni dan volontera

bujanovac izložbaBujanovac, 5. decembar 2014. – Povodom obeležavanja  5. decembra, Međunarodnog dana volontera, bivši učesnici/e YouthBuild programa u južnoj Srbiji organizovali su izložbu fotografija sa volonterskih akcija u prostorijama YouthBuild trening-centra. Tokom izložbe bio je predstavljen volonterizam mladih iz lokalne zajednice, a razgovaralo se o tome koliko je volonterizam do sada pomogao lokalnoj zajednici, kao I o budućim perspektivama.

Istog dana multietnička grupa učesnika odigrala je prijateljsku utakmicu u okviru kampanje “Stop diskriminaciji, živimo zajedno”, u okviru projekta Neka ravnopravnost postane stvarnost koju zajednički realizuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Savez udruženja Kuća ljudskih prava i demokratije iz Beograda. Ova kampanja ima za cilj da ukaže na lokalne probleme diskriminacije i ponudi rešenja za te probleme, a sprovodi se u pet gradova, među kojima je I Bujanovac.

YouthBuild volonterske akcije prikazane su i u filmu Ministarstva omladine i sporta, u okviru proslave Međunarodnog dana volontera/ki u Beogradu. Pored ostalog sadržaja mladih za mlade, predstavljeni su i filmovi o volonterskim akcijama tokom 2013. godine, sa posebnim osvrtom na doprinos mladih ljudi u borbi protiv poplava i pružanju podrške u procesu oporavka. U okviru filma Ministarstva omladine i sporta prikazani su delovi akcija koji su sprovedeni po okruzima, u okviru kojih je prikazana i aktivnosti naših YouthBuildovaca iz programa u Novom Pazaru. Takođe, u filmu koji su pripremili u Mladim istraživačima Srbije i Volonterskom servisu Srbije, prikazan je deo atmosfere sa Letnjih kampova u Obrenovcu, koje su Građanske inicijative organizovale u saradnji sa Kancelarijom za mlade Obrenovac i Fondacijom za mlade Obrenovca.