Započeta putanja „Od margine ka centru“

Beograd, 18. oktobar 2023.

 

Zalaganje za prava žena, zdravu životnu sredinu, slobodu govora, bolji položaj mladih u društvu, samo su neke od oblasti kojima će se baviti neformalne grupe podržane kroz program „Od margine ka centru“.

Prvi zvanični sastanak odabranih grupa i mentora koji će u narednih šest meseci raditi sa njima na razvoju ideja koje imaju, održan je 18. oktobra u prostoru Miljenko Dereta.

Neformalne grupe građana „Vesta“ iz Ćićevca i Varvarina, „Viktorija“ iz Kostolca, „I ja se pitam“ iz Beograda, „Eko blok“ (Beograd, Valjevo, Novi Pazar, Smederevo, Barajevo, Leskovac), „Moj Bač“, „Telep Novi Sad“ i „Inicijativa za osnivanje dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju“ iz Beograda će, uz podršku koju budu dobijali kako od mentora sa kojima rade, tako i od Građanskih inicijativa, u narednom periodu pokušati da, u okviru svojih oblasti, poboljšaju zajednice u kojima žive.

„Od margine ka centru“ se realizuje uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM)  i  Institute for Democracy and Mediation (IDM), a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.