“Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta” predstavljen omladinski projekat u Sjenici

YB IT header

Sjenica 14.jul 2016. godine –  Građanske incijative su danas u Sjenici javno predstavile novi omladinski projekat “Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“ koji se ove godine finansira od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a podržava se od YouthBuild Inernational i kancelarije za mlade u Bujanovcu.

Na skupu su učestvovali mladi, predstavnici javnog sektora, lokalnih samouprava, lokalnog biznis sektora, lokalnih medija i organizacije civilnog društva, kao i ostali relevanIMG_20160715_105124tni akteri čije su aktivnosti usmerene ka mladima.

Koordinator programa GI u lokalnoj kancelariji u Novom Pazaru, Dževid Sadović, istakao je da je u prethodne 3 godine veliki broj mladih ljudi prošao kroz različite vidove obuka GI, stekao različita znanja i veštine koje su doprinele povećanom angažmanu mladih i njihovom aktiviranju na polju aktivnog traženja posla, odnosno samostalnog pokretanja biznisa.

IMG_20160715_105115

Pored toga istaknuta je opravdanost ovog programa koja se oslanja na različita strateška dokumenta na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i na ankete i sprovedena istraživanja vezana za potrebe poslodavaca, koji su u ogromnom broju istakli potrebu za radnom snagom, odnosno mladima koji poseduju funkcionalna znanja i adektvatne poslovne veštine.

Učesnici na prezentaciji imali su posebno interesovanje za mogućnosti radne prakse u malim i srednjim preduzećima, kao i o načinima konkurisanja za bespovratna sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa.

Konkurs za ovogodišnji omladinski projekat je otvoren i trajeće do kraja jula. Konkurs je namenjen dugoročno nezaposlenim mladim ljudima starosti od 18 do 30 godina.

Više informacija o konkursu možete pronaći na LINKU.

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе” a финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.