Najavljujemo Međunarodnu nedelju civilnog društva 2019. – Izaberite teme događaja!

Beograd, 29. avgust 2018. godine –  Svake godine, Međunarodna nedelja civilnog društva (ICSW) okuplja zainteresovane pojedince iz različitih sektora, regiona i sa različitim iskustvima da se uključe u rešavanje najvećih izazova našeg društva.

CIVICUS i Građanske inicijative sa velikim zadovoljstvom objavljuju da će se Međunarodna nedelja civilnog društva 2019. održati od 8.-12. aprila u Beogradu. Ove godine, pridružite nam se u otkrivanju kako “Moć zajedništva” može pomoći u prevazilaženju trenda smanjivanja prostora za delovanje civilnog društva, kako lokalno, tako i globalno.

Podelite svoje ideje; Ispričajte svoju priču

Održivost i snaga globalnog civilnog društva  mogu se obezbediti jačanjem i zaštitom prostora za njegovo delovanje. Okupljanjem oko teme „Moć zajedništva“, razmenićemo iskustva i ideje koje će omogućiti ljudima širom sveta da budu informisani, aktivni i uključeni u donošenje odluka koje oblikuju njihovu sadašnjost i budućnost.

Kroz seriju događaja, vebinara, radionica i prezentacija, ICSW 2019 će istražiti:

  • Koji su to ključni faktori koji sprečavaju ljude da učestvuju u donošenju odluka?
  • Na koji način se ljudi organizuju, mobilišu i pokreću akcije širom sveta, posebno u restriktivnim okruženjima?
  • Koje su to inovacije i primeri dobre prakse koji mogu da podstaknu pojedince da postanu aktivni građani?

Uključi se – pomozi nam da izaberemo teme za ICSW 2019!

Imajući u vidu gore navedena pitanja, koje su to ključne teme koje mislite da je potrebno posebno istražiti? Koristite svoju kreativnost i stručnost kako biste nam pomogli da utvrdimo program za ICSW 2019 tako što ćete popuniti ovo istraživanje koje će vam oduzeti samo dva minuta (stvarno!).

Narednog meseca ćemo objaviti i poziv za partnere i govornike, a biće izabrani oni čiji se predlozi najviše slažu sa programom i temama koje vi smatrate najvažnijim.

Naredni koraci:

  1. Uključite se – kroz kratko istraživanje
  2. Prijavite se na ICSW 2019 mejling listu  kako biste bili obavešteni o svim novostima, pozivima za partnerstvo, registraciji i drugo.
  3. Pratite nas kako ne biste propustili objavljivanje poziva za partnere i govornike koji će biti raspisani tokom septembra.
  4. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, pišite na: icsw@civicus.org