Poziv za organizovanje ICSW lokalnih događaja za organizacije iz Srbije

Međunarodna Nedelja Civilnog Društva 2019 - Moć Zajedništva

Beograd, 13. februar 2019. godine – Građanske inicijative, u saradnji sa Međunarodnom alijansom za građansku participaciju CIVICUS, objavljuju poziv za ICSW lokalne događaje u Srbiji koji bi uključili različite perspektive civilnog društva u Srbiji u globalne razgovore na Međunarodnoj nedelji civilnog društva 2019! Organizacije civilnog društva iz Srbije se pozivaju da se prijave za organizovanje lokalnog događaja u svojim zajednicama i osiguraju da „Moć zajedništva“ dopre do najšireg nivoa.

Od 8. do 12. aprila Građanske inicijative i CIVICUS biće domaćini Međunarodne nedelje civilnog društva (ICSW) 2019. godine, koja će se održati u Beogradu. Ovaj događaj okupiće učesnike iz različitih sektora, tema, regiona i sa različitim iskustvima, kako bi se zajedno suočili sa najvažnijim svetskim izazovima. Ovogodišnja tema „Moć zajedništva“ istražiće na koje načine pojedinci i organizacije širom sveta mogu da rade zajedno kako bi zaštitili prostor za delovanje civilnog društva i osigurali otpornost i održivost civilnog društva na lokalnom i globalnom nivou. Trodnevni program ICSW 2019 će se sastojati od tri međusobno povezana segmenta:

Mostovi:  čiji je cilj povezivanja učesnika i izgradnja saveza

Ulice: čiji je cilj istraživanje koji su to izvori i sile građanskog delovanja

Stepenice: čiji je cilj deljenje alata, resursa i veština koje jačaju učešće građana

Cilj lokalnih događaja je da omoguće povezivanje lokalnih glasova i ideja i ICSW-a. To je način da se proširi saradnja sa partnerima u nedovoljno zastupljenim ili marginalizovanim regionima, koji zbog finansijskih i logističkih ograničenja ne bi mogli da učestvuju ili održavaju događaj u Beogradu. ICSW lokalni partneri će održati događaje na lokalnom, nacionalnom ili regionalnom nivou u periodu od januara do marta, pre glavnog događaja u Beogradu. Uspešni aplikanti će dobiti podršku za organizovanje lokalnih događaj,a zatim i poziv (uključujući finansiranje) za učešće u ICSW 2019, gde bi podelili stavove svojih lokalnih zajednica.

Izabranim udruženjima biće obezbeđena finansijska podrške u visini od 1000 dolara (i medijska podrška kada je to moguće) za nadoknadu troškova događaja.

Osim u Srbiji i u regionu, ICSW lokalni događaji, koji će prethoditi glavnom događaju u Beogradu, održaće se takođe i u Meksiku, Zimbabveu, SAD-u, Argentini, Indoneziji, Slovačkoj, Ukrajini.

Rok za prijavu je 27. februar, do kraja radnog dana. Popunjenu prijavu poslati na  icsw2019@gradjanske.org. Formular za prijavu i smernice možete pronaći dole.

Prijavni formular ICSW lokal

Smernice ICSW lokal

VIŠE O ICSW 2019