Budimo solidarni – našim susedima iz Albanije se u trenu život dramatično promenio, izgubili su svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvesna

Beograd, 28. novembar 2019. godine

Naše susede iz Albanije pogodio je razarajući zemljotres. Broj poginulih je prešao pedeset, povređenih je više stotina, a hiljade ljudi je izgubilo svoje domove. Veliki broj povređenih su deca.

Posle prvog potresa jačine 6,4 stepena Rihterove skale, Albaniju je pogodilo 100 naknadnih potresa od kojih su dva bila jačine 5 stepeni.

Potrebna im je pomoć svih nas.  Saosećamo sa ljudima iz Albanije kojima se u trenu život dramatično promenio, koji su izgubili svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvesna.

Upućujemo apel svim  ljudima dobre volje da se pridruže organizovanoj akciji sakupljanja pomoći  za žrtve zemljotresa. Pomoć možete doneti svakog radnog dana od 10-17 časova u Kuću ljudskih prava, Kneza Miloša 4, Beograd.

Neophodno je

  1. hrana za bebe
  2. konzervirana hrana (brašno, ulje, šećer, so, konzerve, pasulj, pirinač, testenina i slično)
  3. ćebad
  4. sredstva za higijenu (posebno higijenski ulošci i pelene)
  5. Donirajte novčana sredstva ovde
  6. Podelite ovaj članak

Skromnom, ali konkretnom pomoći želimo da pokažemo iskreno zajedništvo sa njima u ovako teškoj situaciji, sećajući se tragedija koje je Srbija preživela kroz katastrofalne poplave 2014. i zemljotres u Kraljevu 2010, ali i solidarnosti i pomoći koju su nam u tim trenucim pružile sve zemlje regiona.

Telefon za kontakt: 060/3624-011

Budimo solidarni. #PrayForAlbania

Foto: Arbnora Memeti