Video snimak info sesije o Pozivu za podršku zagovaračkim inicijativama za ublažavanje posledica pandemije

Beograd, 28. januar 2022. godine

U okviru projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, otvoren je poziv za dodelu grantova za zagovaračke inicijative u vezi sa ublažavanjem posledica pandemije Covid-19.

Situacija u vezi sa pandemijom Covid-19 i dalje je neizvesna, bez odgovarajućeg sistemskog odgovora, što doprinosi uznemirenosti i nesigurnosti kod građana i građanki. Organizacijama građanskog društva potrebna je dodatna podrška u ublažavanju negativnih posledica pandemije.

Ovaj poziv za dodelu grantova ima za cilj da osnaži građansko društvo da efikasnije i aktivnije učestvuje u procesu donošenja odluka i kreiranja politika kroz zagovaračke aktivnosti, kao i da mobiliše podršku građana i zastupa njihove interese u procesu donošenja odluka. OGD bi trebalo da prilikom apliciranja na poziv predlože strategiju zagovaranja koja jasno opisuje problem kojim se bave, zagovaračke ciljeve, da analiziraju ciljanu publiku, identifikuju donosioce odluka kao i mrežu podrške, identifikuju kanale komunikacije, navedu načine uključivanja građana, kao i konkretne aktivnosti kampanje zagovaranja.

U svrhu bližeg predstavljanja Poziva održana je onlajn info sesija u petak, 28. januara 2022. godine u 11 časova na kojoj su učesnici imali prilike da se bolje upoznaju sa Pozivom i dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Video snimak info sesije možete pogledati u nastavku.

Dodatna pitanja možete uputiti do 4. februara, mejlom na: info@act.org.rs

Više informacija o pozivu, kao i svu neophodnu dokumentaciju možete pronaći ovde. Krajnji rok za podnošenje prijava predloga projekata je 24. februar 2022. godine.